Massmördaren hamid nouris rättegång flyttas från Sverige till Albanien för att vittnen och målsägande ska höras i Ashraf 3 i Albanian

I början av domstolens 33:e session i Stockholm tisdagen den 25 october 2021 meddelade domstolens ordförande att rättegången skulle flyttas till Albanien under två veckor (veckorna 45och 46 ,2021) för att höra vittnesmålet från Mujahideen registrerad som målsägande i Ashraf 3.

Domstolens ordförande noterade: Den 16 juni 2021 genom det svenska justitiedepartementet begärde vi rättslig hjälp från det albanska rättsväsendet, vilket godkändes av den albanska regeringen och landets rättsväsende.

– Under de två aktuella veckorna kommer panelen av domare, åklagare och advokater vars klienter finns i Albanien att vara i det här landet. Men den åtalade hamid nouri och en av hans advokater kommer att stanna i samma sal (i Sverige)

 

– De som inte är i Albanien kan följa domstolsförhandlingarna i Stockholm via videolänk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s