Frihetsälskare Iranier och släktingar till massakermartyrer i 1988 fortsätter protest vid Stockholms domstolen

6 oktober 1400

I rättegången mot Hamid Nouri berättade en av de överlevande vid massakern 1967 i Gohar Dasht -fängelset i Sverige, Ahmad Ebrahimi, en av målsäganden och ett vittne till massakern 1967, om sina observationer av massakern på politiska fångar i Gohardasht -fängelset.

Samtidigt protesterade frihetsälskare iranier och släktingar till massakers martyrerna inför en Stockholms domstol och krävde en oberoende utredning av massakern 1967(1988) av det internationella samfundet och rättegången mot prästerliga ledare, särskilt Khamenei och Raeesi och Ejei, för folkmord. och brott mot mänskligheten.

Domstolen i massmördare Hamid Nouri tisdagen den 27 oktober 2021 ägnades åt Ahmad Ebrahimi, en annan målsägare i målet, som har tillbringat tio år i fängelserna i den prästerliga regimen. De flytades oblegatorisk honom till fängelset i Gohardasht. Vi protesterade, Bassem Farajs livvakt sa till oss att inte protestera annars blir sämre situation. Jag sa till vakten vad som är värre än det här? 1960 avrättade ni  200-300 personer varje natt
Som svar sa gardista vakterna att det väntar dagar då år 1960(1981) avrättninga inte är något.
Ahmad Ebrahimi sa att i en så kallad domstol dömdes jag till döden i några minuter medan jag var ögonbindel och jag väntade två år för att bli avrättad. Vissa människor som jag, som dömdes till döden, flytades från Evin till Ghezel Hesar fängelse. På söndagar och onsdagar flytades ett antal personer som hade dömts till döden från Ghezel Hesar till Evin och avrättades. År 1963(1984) prövade de mig igen och jag dömdes till sju års fängelse, och naturligtvis satt jag kvar i ytterligare tre år efter att mitt straff var slut.
Ahmad Ebrahimi berättade sedan om sina observationer från dödskorridoren i Gohardasht -fängelset och tillade: I dödskorridoren den 9 augusti 1988 sa Abbas Yeganeh en fånge: “kompisar, de ska avrätta mig , tillåt mig om allting. De tog honom för att avrättas, och sedan en grupp av fångar på samma avdelning avrättades. ” Farshid, en annan Modig -fånge i korridoren i Gohardasht -fängelset, sa att jag går till avrättning och de ska avrätta alla.

Samtidigt protesterade frihets älskar iranier och släktingar till massaker martyrerna inför Stockholm domstolen och krävde en oberoende utredning av massakern 1967 av det internationella samfundet och rättegången mot prästerliga ledare, särskilt Khamenei och Raeisi och Ejei, för folkmord. och brott mot mänskligheten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s